Boričić uručuje MVP priznanje Semenjuku (CEV)
Boričić uručuje MVP priznanje Semenjuku (CEV)

MVP Lige šampiona Semenjuk stigao u Peruđu: Oni su kao Real Madrid u fudbalu, očekivanja uvek najveća

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.06.22. | 22:10

Poljski reprezentativac napustio Zaksu i karijeru nastavlja u Italiji

Zatresla se odbojkaška planeta kada je ozvaničen današnji transfer! MVP Lige šampiona Kamil Semenjuk novi je igrač italijanske Peruđe. Sjajni Poljak koji je dve godine za redom sa Zaksom bio evropski šampion, nastavlja karijeru u Italiji.

Peruđa prošle sezone sa jakim sastavom nije uspela da ostvari visoke ambicije, a naredne će pokušati sa značajnim izmenama da uradi ono što nije sada. Novi trener je Andrea Anastazi, a Semenjuk je sigurno najznačajnije pojačanje.

Izabrane vesti

Iza njega je sjajna sezona, koja je krunisana neverovatnom partijom u finalu Lige šampiona. Doneo je Zaksi titulu protiv Trentina sa čak 27 upisanih poena. Bio je nezaustavljiv u napadu sa realizacijom od 74 procenata (35-26), što se retko viđa u tako bitnim mečevima od krajnjih napadača.

Sledećeg meseca puni 26 godina, tako da sigurno može još mnogo da napreduje. A Peruđu je, kad je sve sagledao, video kao pravo mesto za to...

"Da budem iskren, nije bio lak izbor. Ne zato što sam imao mnogo ponuda od drugih klubova, nego zato što sam morao da shvatim da li je Peruđa u ovom trenutku pravi izbor", rekao je za klupski sajt Kamil Semenjuk. "Za mene će naredna sezona biti prva koju ću igrati van grada u kome sam rođen, van svoje zemlje, tako da sam želeo da napravim pametan izbor. A šta sam uopšte mogao da izaberem ako odlazim iz kluba koji je poslednje dve godine najbolji u Evropi? Samo je Peruđa mogla da mi pruži nove izazove i priliku da napredujem kao igrač. To je klub kao Real Madrid u fudbalu, gde su svake godine očekivanja najveća i zato igrač mora svakog dana da daje sve od sebe".

Peruđa već godinama sanja trofej u Ligi šampiona, pa se sigurno svi nadaju da će sa Semenjukom u sastavu taj san i ostvariti.

"Liga šampiona nije san za Peruđu, nego za svaki klub. Ja sam taj trofej osvojio dva puta za redom sa Zaksom, mislim da je malo ko verovao da je to moguće. Ali, mi smo pored individualnih kvaliteta, pokazali da smo pravi tim. U Peruđi na papiru imamo odličnu ekipu, ali baš to moramo da pokažemo na terenu, a ne samo naše individualnosti. Nadam se da ću doneti malo sreće, jer sam poslednjih godina pobeđivao u ovom takmičenju i da ćemo naredne sezone osvojiti evropski trofej", zaključio je Semenjuk.


tagovi

Kamil SemenjukCEV Liga šampionaOK PeruđaOK ZaksaOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara